Nissan logoSuzuki logoDinitrol logo
Salget er gået over alle forventninger. Skynd dig ind og bestil din Qashqai.

Klik her for prisliste og tekniskedata personbiler.

Klik her for prisliste og tekniskedata van.


Allerede en bestseller, kom selv ud og prøve den.
Teknologi

 • Den nye Qashqai - banebrydende teknologi, så som:
  • Nissan safety shield-pakken omfatter:
   • Undgåelse af frontale kollisioner
   • Træthedsregistrering
   • Vejskilteassistent
   • Vognbaneassistent
   • Advarsel om biler i den blinke vinkel
   • Moving Object Detection
   • Fjernlysassistent
  • Nissan Chassis Control
  • Komplette LED-forlygter, der bruger 50 % mindre energi end de tidligere xenonlygter
  • Intelligent parkeringsassistent
  • Nyt NissanConnect med integration af smartphone-apps
  • Around View Monitor

En af milestenene  i den nye Qashqai er at gøre banebrydende teknologi tilgængelig for et bredere publikum. Heriblandt en række nytænkende idéer, som i kombination danner en unik pakke af førerassistentsystemer, der ikke blot øger sikkerheden, men også komforten markant.

 

Nissan Safety Shield er et udvalg af features, der er beregnet til at øge sikkerheden for personerne i bilen i henhold til Nissans vision om helt at undgå ulykker. En vision, der understreges af koncernens løfte om at producere kommercielle selvkørende biler senest i 2020.

 

I den nye Qashqai omfatter Safety Shield-teknologierne følgende features:

 • Undgåelse af frontale kollisioner

Ved at scanne området foran bilen med et integreret radarsystem, yder Qashqai tre former for assistance. Den første er en advarselslyd, der advarer føreren, hvis afstanden til den forankørende bil reduceres. Den anden aktiverer automatisk delvis bremserne, hvis føreren ikke reagerer.  Hvis afstanden stadig bliver mindre, bremser den tredje funktion bilen helt til stilstand, hvis det er nødvendigt.

 • Træthedsregistrering

Den nye Qashqai lærer dig at kende, så den kan advare dig, hvis du bliver træt. Efter at have brugt ca. 10 min. på at lære din kørestil at kende, overvåger Nissan Safety Shield kørselsdataene, og hvis styringen af bilen bliver uregelmæssig, vises en advarsel i instrumentpanelet, der opfordrer føreren til at holde pause.

 • Vejskilteassistent

For at hjælpe føreren af en Qashqai med at køre sikkert og overholde loven læses skilte med hastighedsgrænser automatisk af det fremadvendte kamera, hvorefter de vises for føreren. Denne funktion virker i hele Europa uanset skiltetypografien i de enkelte lande. Systemet registrerer endda, at nogle lande afhængigt af vejrforholdene har lavere hastighedsgrænser, hvis det regner. Så vises hastighedsbegrænserne for både tørvejr og regnvejr for føreren.

 • Vognbaneassistent

Vognbaneassistenten registrerer det, hvis bilen er ved at forlade vognbanen. Et avanceret computersystem registrerer selv utydelige vejbanemarkeringer, så Qashqai kan afgøre, om den er ved at komme ud af vognbanen.  Hvis det sker, uden at føreren har aktiveret blinklyset, advares føreren, så bilens position i vognbanen kan justeres.

 • Advarsel om biler i den blinke vinkel

Nissans system anvender det bagudvendte Around View Monitor-kamera til at registrere biler i den blinde vinkel på begge sider af Qashqai. Hvis der registreres en bil i en af de blinde vinkler, tændes et diskret advarselslys i glasset i sidespejlet. Hvis føreren begynder at skifte vognbane, og systemet registrerer en bil i det farlige område, blinker lyset i sidespejlet, og desuden lyder et advarselssignal.

 • Moving Object Detection

Qashqai er tilgængelig med parkeringssensorer foran og bagpå, der med en advarselslyd advarer føreren under manøvrering. Desuden vises en visuel advarsel i instrumentpanelet i Qashqai. Foruden den funktionalitet nyder Qashqai også godt af en udvidet version af den nuværende models parkeringshjælp via Around View Monitor med billeder i fugleperspektiv. Når bilen holder stille, og noget bevæger sig ind i det område, der er dækket af de fire kameraer, afgiver systemet en advarselslyd og fremhæver det område, hvor bevægelsen er registreret. AVM-vidvinkelkameraet med konvekslinse, som er monteret på bagklappen, registrerer bevægelser i et 180 graders-område, så føreren har et unikt udsyn over området bag bilen. Billederne fra kameraet vises på den nye, større 7" skærm til NissanConnect.

 • Fjernlysassistent
  Et kamera i høj opløsning i kombination med avanceret software har givet mulighed for et avanceret system til automatisk op- og nedblænding på den nye Qashqai. Systemet optimerer brugen af forlygterne, så der altid er maksimal oplysning af vejen uanset kørselsforholdene.

Og Safety Shield er blot en af Qashqais nye banebrydende teknologier. Andre højdepunkter omfatter følgende funktioner:

 • Nissan Chassis Control

Ved hjælp af Nissans allernyeste know-how inden for kørekomfort og egenskaber, optimerer Nissan Chassis Control både kørselskomforten og køreegenskaberne på baggrund af erfaringerne fra udviklingen af GT-R-superbilen. Herudover omfatter systemet et begrænset spærredifferentiale. Mens Vehicle Dynamic Control-systemet (VDC) kontinuerligt korrigerer for markant tab af vejgreb, aktiverer Nissan Chassis Control ved lavere hastigheder og lavere belastning en opbremsning af hvert enkelt hjul for at korrigere Qashqais retning i sving, så oplevelsen bliver mere dynamisk, uden at det går ud over køreoplevelsen. Og ikke nok med det. Ved kørsel på ujævn vej aktiverer Nissan Chassis Control bremserne på hvert enkelt hjul, så karrosseriet ligger mere jævnt, og komforten for personerne i bilen optimeres.

 • Intelligent parkeringsassistent

Systemet udmåler automatisk størrelsen på en ledig parallelparkeringsplads. Og Nissans intelligente parkeringsassistent skal kun bruge 80 cm ekstra plads i forhold til længden på Qashqai for at være i stand til automatisk at styre bilen sikkert ind i parkeringsbåsen. Det eneste, føreren skal gøre, er at følge anvisningerne på skærmen og skifte mellem fremadgående gear og bakgear. Systemet kan også parkere bilen på parkeringspladser, hvor føreren guides gennem parkeringen ved hjælp af skærmbilledet i fugleperspektiv fra AVM-systemet.

 • Nyt NissanConnect

I tråd med den nye Qashqais appetit på innovation bliver den nye crossover den første model, der kommer på markedet med det nye NissanConnect-system. Systemet har nu en 7" touchscreen, og det er nu blevet udvidet til at omfatte smartphone-opkobling, så bilejerne hele tiden er koblet op til verden udenfor, uanset hvor de kører. Fremover vil systemet have adgang til en række apps til både musik, sociale netværk, underholdning og rejseinformationer på en stor 7" touchscreen i farver. Det nye NissanConnect bygger på den nyligt introducerede Google®-søgemaskine og Send-To-Car-funktioner, der giver føreren mulighed for at planlægge en køretur hjemmefra.
Systemet omfatter Bluetooth audio streaming og mobiltelefonopkobling samt DAB-radio, AUX- og USB-tilslutning.

 

Foruden den primære NissanConnect-skærm kan føreren også nyde godt af et ekstra display i instrumentpanelet. Det er et af de mest avancerede displays, der til dato er set, og det omfatter et 5" TFT-farvedisplay med ikke mindre end 12 grafiske visninger, der kan vælges med drejeknappen. Displayet, som kan tilpasses til de forskellige karrosserifarver til Qashqai, omfatter visning af informationer og advarsler som fx. gennemsnitshastighed og aktuel hastighed, brændstoføkonomi, instrukser fra navigationssystemet, audioindhold, vejskilteassistent, Nissan Safety Shield, Nissan Chassis Control, tips til økonomisk kørsel, informationer fra dæktrykssystemet og indstillinger af momentfordelingen i 4WD-programmet.  Desuden kan føreren tilpasse styretøjet, lysindstillingerne, følsomheden for det automatiske lys, visker- og dørlåsningsindstillinger samt indholdet i kørecomputeren.

###

 

Om NISSAN EUROPE 

Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa, med mere end 16.000 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 695.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er og varebiler. Nissan tilbyder i dag 24 forskellige og innovative produkter til kunder i Europa og er godt på vej til at blive det førende asiatiske mærke i Europa.

 

ENGINES AND TRANSMISSIONS

 

Combining conventional passenger car efficiency with the sense of adventure of an SUV has always been a key part of the appeal of crossovers. A range of supremely efficient and refined petrol and diesel engines allows the new Qashqai to exceed the expectations of drivers no matter which powertrain is chosen.

 

The line-up consists of four engines: two petrol and two diesel, with the option of two- or fourwheel- drive. Customers can also choose between manual and all-new Xtronic automatic transmissions.

 

Petrol

 

1.2 DIG-T 115PS (85kW)

 

Nissan believes that advanced technology should be available to all customers. The 1.2-litre DIG-T is an Alliance-developed engine tuned specifically by Nissan for the new Qashqai.

Driving through a six-speed manual transmission, this advanced turbocharged engine delivers 115PS (85kW) and generates 190Nm of torque. Despite its modest size, the 1.2-litre engine packs a real punch, offering sharper acceleration and greater flexibility than the outgoing 1.6-litre naturally aspirated engine.

Its lower weight and more fuel-efficient operation also means that the entry-level petrol Qashqai is considerably cleaner and more economical than the model it replaces. The 1.2 DIG-T engine emits 129g/km of CO2 (15g/km less than the outgoing 1.6-litre petrol unit), and has a fuel consumption figure of 5.6 l/100km (0.6 l/100 improvement over the outgoing 1.6-litre).

Like all engines in the new Qashqai range, the 1.2 DIG-T is equipped with Start/Stop ignition as standard, and benefits from a raft of fuel-saving technologies, including a regenerative alternator, optimised gear ratios and special low-viscosity oils.

 

1.6 DIG-T 150PS (110kW)

Set to join the Qashqai range in the summer of 2014, the most powerful petrol engine will be the 1.6 DIG-T engine, combining sharp performance with low emissions and remarkable fuel efficiency. Tuned specifically for the Qashqai, this acclaimed engine features advanced turbocharging technology and a raft of additional features designed to maximise performance and economy.

With 240Nm of torque on offer, the 1.6 DIG-T delivers impressive low and mid-range pull, with excellent in-gear flexibility. Yet despite its strong performance, the range-topping petrol option retains impressive efficiency. Fuel consumption is 5.6 l/100km on the EU combined cycle, while CO2 emissions are 132g/km.

 

Diesel

 

1.5 dCi 110PS (81kW)

 

The latest evolution of the award-winning direct injection diesel engine is the cleanest and most fuel-efficient engine ever offered in a Qashqai with CO2 emissions of just 99g/km. Shared with Nissan’s Alliance Partner Renault, the sixth-generation 1.5-litre dCi unit is smoother, more efficient and more refined than the outgoing engine. Thanks to a substantial re-engineering programme, the 1.5-litre dCi engine offers greater in-gear flexibility thanks to a 20Nm increase in torque.

Major changes to the engine’s internals have also resulted in quieter operation and a reduction in vibration. Removal of the upper torque rod mount has eliminated a potential noise path from the engine to the cabin, while the overall weight of the unit has been reduced with new lightweight components.

The engine also features Nissan's automatic Start/Stop system, with highly efficient smart management technology that ensures the engine restarts within 0.5 seconds of the clutch being engaged. Reduced combustion noise further enhances the unit's overall refinement.

In terms of fuel consumption, the 1.5 dCi sets new standards in the crossover sector with an EU combined figure of just 3.8 l/100km.

 

1.6 dCi 130PS (96kW)

 

Positioned at the top of the Qashqai’s diesel range, the 1.6 dCi is offered with the option of twoand four-wheel-drive. Jointly developed with Alliance partner Renault, this 130PS (96kW) unit is one of the most advanced diesel powerplants in its sector, with a number of technical innovations designed to maximise fuel consumption and reduce CO2 emissions.

Introduced on the current Qashqai, the 1.6 dCi engine is light, compact and strikes the perfect balance between strong performance and exceptional economy. Among the unit’s many innovations is a cold-loop, low-pressure exhaust gas recirculation system. By recycling the exhaust gas at a lower temperature, emissions of nitrogen oxides and CO2 are reduced.

Thermal management of the 1.6 dCi is also much more efficient with a reduced warm-up phase, reducing friction losses and fuel consumption.

 

In two-wheel-drive manual form, the 1.6 dCi has CO2 emissions of 115g/km and an EU combined fuel consumption figure of 4.4 l/100km. The Xtronic version emits 119g/km and returns 4.6 l/100km, while the four-wheel-drive manual version enjoys figures of 129g/km and 4.9 l/100km.

 

New Xtronic transmission

 

Developed specifically for the second-generation Qashqai, the new Xtronic transmission is available with the 1.6 dCi engine.

This highly advanced transmission is based on the principle of a constantly variable transmission, but has been engineered to deliver a smoother, more natural driving experience. Unlike conventional variable transmissions, the Qashqai’s Xtronic gearbox mimics the behaviour of traditional, multi-ratio automatic gearboxes during hard acceleration, with stepped changes. In more gentle driving, the ratios are subtly adjusted to give ultimate smoothness. This means the Xtronic transmission offers the best of both worlds for drivers, with ultra-smooth low-load power delivery and direct performance during higher acceleration driving.

 

All figures subject to homologation